onsdag 26 februari 2014

"Owlen" är klar


Såhär blev Owl-tröjan! Hade jag använt mina små hjärnceller så hade jag hoppat över minskningarna i ryggen. Men men, den var Rolig att sticka, gick Fort att sticka och jag Kanske får plats i den till hösten...
Då kanske jag även har gjort en matchande till bebis.
Jag tror att jag tids nog låter ugglorna få ögon också, kanske av pärlor.



lördag 22 februari 2014

Portia Shawl


Jag har påbörjat en Portia Shawl i garnet Rialto Lace från Debbie Bliss i nyansen Sage (grön-grå).
Rialto Lace kostar 59:-/n i webshopen.

Det är en väldigt fin sjal, och jag gillar hur den är formad och liksom går ner över axlarna. Spana själv in den på Ravelry!

torsdag 20 februari 2014

Hemlispaket


Idag kom detta lyxiga Hemlispaket!
Äntligen får jag testa på lingarn, tjihoo!
Jag fick dessutom smaskig choklad, rabarber- o jordgubbste, trälim(!?) och två mönster. Limmet känns väldigt spännande, eller rättare sagt det ena mönstret som var på en "stickad burk". Jag tror att det innebär att den kommer bli "hård" med hjälp av trälimmet. Detta måste jag såklart testa på! 
Så nu ska jag spana efter mönster och fundera på vad jag ska göra av garnet! Något somrigt tänker jag mig. =)


söndag 16 februari 2014

Bebiskofta


Efter fyra månader kom även knappar på plats...!
(Så du kan komma nu pluttis.)

fredag 7 februari 2014

Owls


Hej vad det går framåt med min Owls. Började i förra veckan och ni ser ju.
Jo visst, det är visserligen på stickor 6,5. Men ändå. ;)



tisdag 4 februari 2014

Diverse


Igår fick jag veta att svärfar tappat sin "stumpvärmare" som han fick i julklapp. Eftersom det var något som varit uppskattat och som använts blev jag genast pepp på att sticka en ny. 1,5h senare var den klar och låg snart i postlådan. Jag var så snabb att jag glömde fota! Men den såg ut som en vanlig tumvante fast utan tumme, väldigt lättstickad med andra ord.

För ett par dagar sen sorterade jag bland alla stickor, dubbelkollade storlekar och hade mig. Då upptäckte jag att till de små raggsockarna som jag nyss stickat så har jag använt 2st strumpstickor 2,5 och 3st nr 3. Hur kan detta undgått mig när jag stickade på dem? Som tur är så syns det inte på dem. Men klantigt. =)

Det blev inte så mkt stickade julklappar i julas, men nu är jag väldigt sugen på att komma på och sticka julklappar och presenter. Kanske kommer jag vara ute i Väääldigt god tid detta år!