fredag 5 december 2014

KoftKAL del 2


Nu har jag äntligen klarat av del 2!
När jag hade avklarat provlappen så bestämde jag mig i sista sekund för att koftan ska "steekas". Alltså var det bara till att göra en ny provlapp, nu i rundstickning. Dessa ligger nu på blockning. (Torka Nuuu tack!)


Min kofta ska ha en 10cm bred knäppkant. För att kunna prova koftan för passform så måste jag alltså sticka dessa 10cm i rundstickningen och sen klippa bort dem. Känns sjukt onödigt men så får det bli!
Anledningen till att det blir rundstickning beror på två saker: 1: De aviga varven tar längre tid än vanligt då detta garn är lite rivigt och vill "fasta" i sig själv. Så vid de aviga maskorna så ska de "trixas" lite för att det ska bli jämnt och fint.
2: Jag tänkte att ett stickmål för 2015 skulle vara just att steeka en kofta, varför inte klara av detta redan under januari? ;-)

Som säkert syns på bilden så är masktätheten högre i rundstickningen, vilket ju är vanligt. Egentligen Borde jag kanske göra en ny provlapp med något större sticka, men jag avvaktar med det beslutet tills dessa torkat.
Jag kommer självklart försöka rättfärdiga att det inte behövs någon ny lapp, då jag planerar att ha koftan färdig till 31 januari och inte till midsommar.
Snart är det dags för matten! =D

To be continued...

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar